Max-Peruna H. Rentto ky

Lajikkeet

Rentton perunan lajikkeet

Lajikkeella on väliä

 

Tiesitkö, että perunalajike tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan? Perunalla on olemassa suunnaton määrä eri lajikkeita. Oikea lajike määräytyy käyttöajankohdan ja ruuan mukaan. Kesällä käytetään lyhyemmin säilyviä lajikkeita ja syksystä kevääseen lajikkeet vaihtuvat.

 

Hannu ja Liisa haluavat auttaa Sinua löytämään oikean kaverin ruualle:

 

Belana (UUTUUS 2017)

Uutuuslajikkeemme Belana on hyvänmakuinen kiinteämaltoinen yleisperuna. Sillä on kaunin keltainen väri. Kokeile ja ihastu!

 

Bellarosa

Järjettömän hyvä uuniperuna, joka sopii nopeaan ruuanlaittoon. Bellarosa on pehmeä kaveri ja siksi toimii oivana muusiperunana.

 

Annabelle

Joskus ei halua miettiä tai on kiire. Annabelle on monipuolinen kaveri ja maku vie kielen mennessään. Tee tästä tuoreita lohkoja uunissa ja huomaa miten paljon paremmalta lohkoperuna voikaan maistua!

 

Siikli

Pihvin viereen kaveriksi kokonaisina keitettynä tai soppaan sekaan. Siikli on treenannut itsensä kiinteäksi eikä keittäessä mene mössöksi.

 

Nicola

Siloposkisempi versio vanhan liiton Siiklistä. Tämän ulkomuoto ei ole yhtä ahavoitunut ja on saanut suosionsa helpomman kuorittavuutensa puolesta. Maultaan hieman miedompi Siikliin nähden.

 

Marabel

Marabel tekee laatikosta maistuvampaa. Toimii erinomaisesti viipaloituna, suikaloituna sekä kuutioituna. Jos mieli muuttuu matkalla, niin tämä sopeutuja taipuu myös herkulliseksi muusiksi.

 

Solist

Solist on kiinteä ruoka- ja teollisuusperuna, joka kypsyy nopeasti. Sillä on myös korea ulkomuoto, joka kätkee sisälleen herkullisen maun.