Koko perheen kestosuosikki lohkoperunat valmistuu uunissa kuin itsestään. Helppo ja maistuva lisuke onnistuu yksinkertaisilla raaka-aineilla: tarvitset vain perunaa, ruokaöljyä, suolaa ja perunamaustetta.
- Tee kastike kermaviilistä ja mausta se perunamausteella. Anna maustua jääkaapissa.
- Pese perunat huolellisesti, älä kuori!
- Lohko perunat sormen paksuisiksi lohkoiksi ja levitä leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
- Pirskottele perunoiden päälle ruokaöljyä ja ripottele päälle perunamaustetta. Muista käännellä perunoita, jotta mauste levittyy tasaisesti.
- Anna maustua n. 15 minuuttia ja paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kypsien lohkojen päälle voi ripotella sormisuolaa.
Ja ei kun nauttimaan!